Ιστορικό Συλλόγου

Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου (ΠΣΠ) το «Δεινοθήριο», ιδρύθηκε το 1988 με στόχο την πολιτιστική, πνευματική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής αλλά και με γενικότερο ενδιαφέρον στα πολιτιστικά δρώμενα και στις παραδόσεις της Ελλάδας.
Ως Σύλλογος εθελοντών δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργοποίηση όλων των μελών μας για την επίτευξη των στόχων και του έργου μας, που περιλαμβάνει την ενασχόλησή μας με ποικίλες πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες όπως χορός, μουσική, τραγούδι, θέατρο, οικολογία, φιλανθρωπία, φιλοσοφία, μέσω μιας κυψέλης δημιουργίας που εδρεύει στο Πικέρμι και που ευελπιστεί να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού και εθελοντισμού υπερτοπικής εμβέλειας.
Πιστοί στις αρχές των ιδρυτών, υπηρετούμε με ενθουσιασμό, πάθος και ζήλο τους στόχους μας, προσπαθώντας ταυτόχρονα μέσα από τη μεγάλη αγκαλιά του Συλλόγου, να μεταφέρουμε στα μέλη μας την ουσία της φιλοσοφία μας που δεν είναι άλλη από την δύναμη της «καλής παρέας».
Αυτή η παρέα διαρκώς μεγαλώνει και σήμερα φιλοξενεί δεκάδες συμπολίτες μας, που έχουν την δυνατότητα να επιμορφωθούν κοντά μας, να εκτονωθούν, να διασκεδάσουν, να γυμναστούν, να ηρεμήσουν, να εκφραστούν.

 

Οι ομάδες που λειτουργούν σήμερα είναι:
• Παραδοσιακών χορών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
• Θεάτρου
• Χορών Latin
• Γυμναστικής
• Patchwork
Ο Σύλλογός μας στα χρόνια της λειτουργίας του έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε μια πληθώρα εκδηλώσεων και πρωτοστατεί σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, με πρωταγωνιστή τη γιορτή του κρασιού κάθε Σεπτέμβρη, την οποία κατ’ αποκλειστικότητα διοργανώνει. Φέτος, περισσότερα από 800 άτομα παρευρέθηκαν στη γιορτή μας, καθιστώντας την έτσι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της περιοχής.
Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνονται ποικίλες δραστηριότητες όπως εκδρομές σε τόπους δεμένους με τοπικά έθιμα και παραδόσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ή και σε θρησκευτικούς προορισμούς, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιμόρφωση με τη διασκέδαση και την καλή παρέα.
Ο Σύλλογός μας διοργανώνει επίσης ομιλίες πολιτιστικού/ιστορικού περιεχομένου, παρουσιάσεις βιβλίων, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Κάθε καλοκαίρι τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, η ομάδα Παραδοσιακών χορών περισσότερο από μια δεκαετία, όπως και η θεατρική ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια, κλείνουν το τέλος της χρονιάς με παραστάσεις που έχουν αφήσει εποχή στα χρονικά του Συλλόγου.
Τέλος, από ιδρύσεως μας, είμαστε πάντα παρόντες στα κοινωνικά θέματα της περιοχής, προσεγγίζοντας με ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Συμμετέχουμε σε αιμοδοσίες, περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, ενώ τα μέλη μας ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη συνεισφοράς και αλληλεγγύης.

© 2016 Dinothirio.gr All rights reserved (Powered By Wordpress)