Παραδοσιακοί χοροί

paradosiakoi_xoroi_photoΗ ομάδα των παραδοσιακών χορών ξεκίνησε το 2001 με πρωτοβουλία της τότε προέδρου Εύης Ζάκου. Η ανάγκη της εύρεσης ενός χώρου συνέχειας των μαθημάτων των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου καθώς και το ενδιαφέρον πολλών ενηλίκων για γνώση σχετικά με την χορευτική μας παράδοση, ήταν το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της ομάδας. Το πάθος και ο παλμός όλων έδωσε νέα πνοή στον σύλλογο, βάζοντας τα θεμέλια μιας πορείας εξέλιξής του σε πολιτιστική κυψέλη του τόπου μας.

Έργο μας είναι η λαογραφική κατάρτιση των χορευτών, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση στους ρυθμούς και τους δεσμούς με την Ελληνική μας παράδοση. Δεσμοί που το βάρος έμελε να πέσει στους πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε να διατηρηθούν ζωντανοί. Η χορευτική γνωριμία με πολλούς χορούς άγνωστης καταγωγής, από διάφορους τόπους και χωριά της Ελλάδας, μας φέρνουν κοντά με τους τρόπους έκφρασης των προγόνων μας, κάνοντας τους περισσότερους από εμάς συνεχιστές της παράδοσής μας.

Σήμερα υπάρχουν τμήματα Γυμνασίου, εφήβων, αλλά και ενηλίκων, δηλαδή για όλες τις ηλικίες. Η έναρξη κάθε εκπαιδευτικής περιόδου είναι στις αρχές Οκτώβρη και η λήξη γίνεται με την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στα τέλη Ιουνίου, πότε με μουσικοχορευτική παράσταση και πότε με γλέντι μεταξύ των μαθητών και φίλων, δίνοντας την ευκαιρία να επιδείξουν όλοι τους τις γνώσεις που αποκόμισαν την χρονιά που πέρασε.

Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Αλέξανδρος Καφφέζας

Δείτε φωτογραφίες από τις παραστάσεις μας.

© 2016 Dinothirio.gr All rights reserved (Powered By Wordpress)